3 d’abril de 2014

Solidaritat amb Panrico des del Barri Gotic
Dia: Diumenge 6 d'abril
Lloc: C/ Nou de Sant Francesc cantonada amb C/ Josep Pijoan. <M> L3 Drassanes

Tots els beneficis es destinaran a la caixa de resistència dels treballadors i treballadores de Panrico en vaga.
Núm. de compte caixa de resistència: 2100 3161 38 22000 94458

Una lluita que ens afecta a tothom


La plantilla de Panrico de Santa Perpètua de la Mogoda està lluitant contra els acomiadaments i contra les retallades salarials, és a dir pel seu futur. Però amb la seva vaga indefinida, que dura ja cinc mesos, està lluitant també pel futur de molta més gent.

Primer, perquè la seva resistència qüestiona la llibertat d'una empresa -en aquest cas un fons de capital risc dels Estats Units- de buscar el màxim rendiment per als seus accionistes passant per damunt de la vida de les persones qui hi treballen i les comunitats que en depenen.

Segon, perquè està en joc el dret de vaga: la companyia ha fet servir distribuïdors esquirols i ha portat el comitè a judici tot reclamant-li indemnitzacions astronòmiques per danys i perjudicis.

I tercer, perquè, basant-se en la força de les assemblees, aquestes treballadores i treballadors demostren dia a dia que és possible aguantar i no claudicar davant les pressions de l'empresa, de les administracions o fins i tot de la burocràcia del seu propi sindicat.

Per aquestes raons, ens pertoca a tothom contribuir a la victòria d'una lluita i d'un col·lectiu que defensen no solament uns interessos propis justos, sinó uns interessos que són generals i ens afecten a tota la societat.

Et convidem, doncs, al dinar solidari del Gòtic per aprendre més d'aquesta lluita exemplar directament de la boca d'alguns dels seus protagonistes i, de pas, gaudir d'un àpat solidari basat en un plat típic de la Quaresma.

Fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada