El 12 de febrer, a les 12 del migdia, a la plaça de Sant Miquel, dins les Festes de Sant Eulàlia s'inaugura el monument als Castellers

Castellers vius, sí; ferralla morta, no!Llarga vida als castellers, i a la seva tradició de col·laboració entre tots els membres d’una colla, units per alçar projectes que altrament serien impossibles.

Tanmateix, l'escultura encarregada per l'Ajuntament com a homenatge a les persones que practiquen aquesta activitat, no té raó de ser.

Envaeix l'espai públic d'un centre de ciutat ja sobrecarregat, ocupant un lloc que fa falta als veïns i les veïnes, els quals no han estat consultats en cap moment.

En aquest temps de retallades, realitzades sense miraments cap als serveis bàsics, “xucla” 630.000€ que haurien pogut tenir un ús molt més profitós per a la ciutadania.

A més d’això, el monument va ser adjudicat “a dit”, sense cap concurs públic ni transparència.

No entrem a qüestionar la vàlua artística de l'escultura; simplement insistim que hi ha millors maneres de mostrar suport als castellers.

Ja n'hi ha prou que l'administració faci les coses al marge del veïnat. En tot allò que ens afecta, tenim el dret a decidir!

Per tots aquests motius, l'Assemblea del 15-M del Barri Gòtic i l'Associació de Veïns i Veïnes del barri Gòtic manifestarem el nostre rebuig el dia de la inauguració del monument, diumenge, 12 de febrer, a les 12 del migdia, a la plaça de Sant Miquel, i convidem a totes les persones que estiguin d'acord a protestar juntament amb nosaltres.

Ni ferralles, ni retallades!