28 de febrer del 2012

Iniciativa veïnal per a una Rambla democràtica

PRIMERA CONVOCATÒRIA DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA DEMOCRÀTICA A LA RAMBLA
PROPOSTES:FINS EL 23 DE MARÇ.
VOTACIÓ: 22 I 23 D'ABRIL

Un grup de veïns i veïnes de la Rambla i del seu entorn, amb el suport de diverses entitats veïnals i cíviques, donem a conèixer la iniciativa de fer una consulta oberta al voltant de la pregunta “Com vols que sigui la Rambla?”.
Que sigui oberta vol dir que no es planteja com un plebiscit sobre una o diverses propostes tancades i ja totalment elaborades. Ben al contrari, de proposta de partida no en fem cap. Tothom que ho vulgui, tant si viu a la Rambla com si no, en podrà presentar les que consideri oportunes. Durant set setmanes (del 08/02/2012 al 23/03/2012 per internet i del 27/02/2012 al 23/03/2012 a través de les urnes presencials, es podran formular tota mena de proposicions i suggeriments sobre aquesta avinguda.

Durant el mes de febrer, març i abril s'aniran celebrant diferents rodes de premsa i presentacions per informar el màxim possible a tot el veïnat i a les entitats.

Tothom que ho vulgui podrà veure totes les propostes i podrà votar les que li sembli oportunes. En aquest cas, hi haurà una ponderació dels vots tenint en compte el lloc de residència. Els vots de les veïnes i veïns de la Rambla, incloent-hi també els dels carrers de l’entorn que es veuen directament afectats per la Rambla (veure
mapa), pesaran un 51%. Els de la resta de residents dels barris del Gòtic i el Raval, segons com es miri, units o separats per la Rambla, pesaran un 30%. Els de la resta de Barcelona, un 16% i els de la resta del món, el 3% restant. La idea és que es tingui en compte l’opinió de tothom, però no es pugui aprovar res que vagi en contra de la voluntat molt majoritària del veïnat, ja que són els afectats directes.

Així doncs, donem inici a un procés deslligat d'iniciatives polítiques i de l'autoritat municipal que d’aquí uns mesos, permetrà saber com volem que sigui la Rambla totes aquelles persones que tinguem opinió al respecte i la vulguem manifestar. Una iniciativa de participació ciutadana innovadora i que bé podria considerar-se un bon exemple de en què pot consistir la democràcia real i la regeneració democràtica en la presa de decisions.

Al Bloc de l'Assemblea Veïnal per una Rambla Democràtica hi podreu trobar el Calendari, el Reglament, el Mapa, les ponderacions de vot i el funcionament de la Consulta. També hi podreu adreçar les vostres propostes i contactar.
A l'associació disposarem d'una urna i formularis tant per presentar propostes com per fer-se voluntari i participar en la Consulta Ciutadana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada