1 de desembre de 2010

Contra la corrupció TRANSPARÈNCIA


CAMPANYA CONTRA LA CORRUPCIÓ I PER LA TRANSPARÈNCIA AL DISTRICTE DE CIUTAT VELLA
2 de desembre del 2010

Davant l’existència d’una trama de corrupció i extorsió al Districte de Ciutat Vella que implicaria consellers i alts càrrecs municipals i que seria responsable de les amenaces a la ex-regidora Itziar González. El primer i únic càrrec públic que s’ha implicat a fons en la lluita contra la corrupció, ha escoltat la veu del veïnat i ha adoptat mesures concretes per posar-hi fi. Les entitats veïnals de la Xarxa Ciutat Vella volem manifestar el nostre rebuig i indignació per aquest nou afer que se suma al del cas Palau i mina encara més la confiança entre la ciutadania i la classe política. Recordem que va ser l’Associació de Veïns del Barri Gòtic, juntament amb la Xarxa Veïnal que va iniciar la denúncia de la proliferació dels anomenats “pisos turístics” i l’aprovació irregular de llicències.


Veïns i Veïnes de Ciutat Vella i Barcelona, us convidem a crear una xarxa social contra la corrupció, un moviment ciutadà per aconseguir que s’adoptin mesures contundents per posar a l’administració i els polítics al servei de la ciutadania.

Si ens feu arribar la vostra adreça o correu electrònic, us mantindrem informats de totes les actuacions que duguem a terme en aquesta campanya.

Podeu col·laborar, fer-nos arribar els vostres suggeriments, o demanar informació a:
corrupciocv@gmail.com


Les relacions socials es deterioren en tots els aspectes de la societat. quan la política es posa al servei del model econòmic liberal, subordinant els interessos de les persones al desenvolupament econòmic i financer.
Les polítiques municipals han desistit del seu deure de servei a la ciutadania i s’han posat al servei dels interessos del negoci turístic en detriment de les necessitats dels ciutadans, facilitant la creació de la xarxa de corrupció que deixa sense defensa a la ciutat i sense control legal a tota l’administració municipal.

Exigim l’obertura d’una investigació independent i imparcial, oberta a la participació de les entitats veïnals, en tant que hem estat les primeres en denunciar l’existència de trames corruptes al Districte. No acceptarem que aquesta investigació es tanqui en fals, tal i com ha succeït en la Comissió d’Investigació de l’Hotel del Palau de la Música.

Considerem que la corrupció és un afer transversal que afecta a la credibilitat de les institucions democràtiques i no ha de ser objecte de confrontació partidista. Demanem als grups municipals, responsabilitat pública i que no converteixin aquest afer en una pugna electoralista.

L’Associació de Veïns del Barri Gòtic, conjuntament amb la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, hem presentat un escrit per personar-nos com a acusació popular en el sumari obert contra els funcionaris corruptes, amb el convenciment de què únicament una ciutadania activa, controladora i fiscalitzadora pot ser una garantia eficaç contra la corrupció, i garantia de transparència a l’administració municipal.

Volem posar fil a l’agulla i fer entre tots i totes aquesta acusació popular. Feu-nos arribar el vostre suport a corrupciocv@gmail.com.

XARXA VEÏNAL DE CIUTAT VELLA