10 de març del 2017

Ciutat Vella recorda a les víctimes de la Guerra Civil

15 de març a les 17:30 h a la placeta de Manuel Ribé-Gòtic 
El barri Gòtic va patir alguns dels bombardejos més brutals de la Guerra Civil realitzats per part de l’aviació feixista italiana. El proper dimecres 15 de març, el Districte de Ciutat Vella homenatjarà les víctimes d’aquells atacs aeris  amb el descobriment d’una placa a la placeta de Manuel Ribé.    

Durant la guerra civil, Barcelona es va convertir en el camp de proves dels bombardejos sobre població civil que anys més tard, durant la II Guerra Mundial, es van fer de forma generalitzada. Entre el març del 1937 i el gener del 1939, l’aviació feixista italiana, aliada de l’exèrcit franquista, va realitzar 385 atacs aeris contra la ciutat, causant un número aproximat de 3000 víctimes. Els barris de Ciutat Vella van sofrir intensament aquells bombardejos. La Barceloneta, per la seva especial ubicació al costat del Port es va convertir en un objectiu estratègic, i el nucli antic, els carrers de l’entorn de la Catedral, també van patir atacs aeris intensos.
El Districte de Ciutat Vella,  vol homenatjar les víctimes dels atacs, reivindicant la memòria d’aquells fets com a tret fonamental per entendre el present i per construir el futur. L’acte, convocat sota el títol Memòria, present i futur, començarà a les 17.30 i s’hi farà una lectura de textos a càrrec dels alumnes de l’Escola Sant Felip Neri i una acció teatralitzada per l’Associació Altraitalia. Les dues accions serviran per vincular la memòria d’aquells atacs amb la tràgica realitat dels bombardejos que pateix la població civil en les guerres que ara s’estan produint.
L’acte està impulsat per la Taula de Memòria Històrica i democràtica de Ciutat Vella, que té com objectiu dur a terme accions per recuperar, preservar, difondre i dignificar la Memòria Històrica del Districte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada