26 de juny de 2016

1er Fòrum veïnal sobre turisme 1 i 2 de juliol 2016Dies 1 i 2 de juliol a la Fontana (C/ Gran de Gràcia 190, metro Fontana)
Us convidem a participar al 1er Fòrum Veïnal sobre Turisme, coincidint amb el primer any des del naixement de l’ABTS: dues jornades de reflexió i proposta veïnals.
A la presentació (1 de juliol, tarda) intervindran dues veus amb gran coneixement sobre el turisme i la indústria turística, que donaran pas a un debat obert als assistents.
A continuació, gaudirem d'un espai social informal al pati de La Fontana, il·lustrat per un muntatge audiovisual al voltant del turisme a Barcelona
Els tallers del Fòrum (2 de juliol, matí) es fonamenten en les diagnosi efectuades des dels barris de la ciutat de Barcelona, de les quals han resultat tres eixos temàtics. Aquests tallers participatius comptaran amb les aportacions de persones especialitzades en les diferents temàtiques.
Per últim, un espai de reflexió i intercanvi d’experiències sobre autoorganització (2 de juliol, tarda), permetrà analitzar les dificultats que les mobilitzacions veïnals comporten i les maneres d’afrontar-les que han experimentat altres moviments.
Acabarem amb un primer retorn en forma de conclusions que continuarem treballant posteriorment.
Des de l’ABTS seguim treballant en l’organització d’aquest Fòrum i esperem donar-vos alguna sorpresa d’última hora… Estigueu atentes!
ATENCIÓ: incripció obligatòria gratuîta aquí: avb1.typeform.com/to/tDgYMT

PROGRAMA


Divendres 1 de julio
18:00 Presentació:
Paula Martí, membre de l'ABTS i veïna de Gràcia
Jordi Giró, President de la CONFAVC i veí de la Vila Olímpica
Ana Menéndez, Presidenta de la FAVB i veïna de La Satalia
Antonio Baños, periodista i veí de Nou Barris 
18:45 Intervencions:
Francesc Muñoz, geògraf urbà (vídeo: "UrBANALización"):
"Tematització de la ciutat"
Saida Palou, antropòloga social i cultural (lectura: "El turisme com a mite"): "Som turisme"
Reme Gómez, AV Barri Gòtic i ABTS:
"La indústria turística; resposta i propostes veïnals"
19:45 Debat obert
21:00 Birres al pati amb projecció: muntatge audiovisual "Welcome to Barcelona", a càrrec de Daniele Porretta i Martín Garber.

Dissabte 2 de juliol
10:00 Inscripció
10:30 Marc dels tallers
Substitució d'usos: habitatge i espai públic, amb les arquitectes Elena Guim i David Bravo
Model econòmic alternatives a la indústria turística, amb Las Kellys i Ivan Murray (geògraf, autor de "Capitalisme i turisme a Espanya. Del miracle econòmic a la gran crisi")
Port, creuers, mobilitat, amb el Comitato No Grandi Navi de Venècia, Rafael Yus de Ecologistas en Acción Málaga y Javier Moreno, historiador marítim
11:30 Cafè (Barrinar)
12:00 Tallers
14:00 Dinar a càrrec de Barrinar: paella de verdures de temporada amb all i oli de pastanaga + postres + beguda, 7€ (dinar vegà apte per a persones celíaques)
16:00 Espai obert de discussió i intercanvi d'experiències sobre auto-organització.
Amb Las Kellys, Tot Inclòs i Aturem Bcn World entre d'altres convidades, col·lectius membres de l'ABTS i qui vulgui afegir-s'hi.
18:30 Café (èarrinar)
19:00 Conclusions
20:00 En acabar el Fòrum, fem festa!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada