5 d’octubre del 2015

Dia 5 d'octubre 18:30 plaça Universitat- Dia 6 d'octubre Acte Central a Cotxeres de Sants- Per una Europa de les persones, diguem prou! a l’Europa del capital


Entre els dies 1 i 17 d’octubre de 2015 els pobles d’Europa es mobilitzen cap a Brussel·les per demanar un gir radical en les polítiques de la Unió Europea. 
Quan els nostres representants han supeditat la democràcia a la cobdícia dels mercats, haurem de dir prou! 

Quan la Troica ens està ofegant amb un deute sobirà il·legítim que a l’origen era dels bancs, prioritzant el seu pagament a qualsevol despesa social i arribant a sumir a pobles, com el grec, en l’esclavitud, haurem de dir prou!
     
Quan als països del sud d’Europa se’ns ha negat, mitjançant l’Europa monetària i el pacte de l’Euro, la possibilitat de realitzar polítiques autònomes per combatre l’insuportable nivell d’atur i sortir de la crisi, haurem de dir prou!

Quan una majoria de parlamentaris europeus han votat promoure un tractat de lliure comerç entre EUA i la UE, el TTIP (Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió) que permetrà a les transnacionals operar al marge de les institucions democràtiques i fins i tot processar als governs davant tribunals especials sense control democràtic, si defensen l’interès general per sobre del lliure mercat, haurem de dir prou!



·         Quan a Europa existeixen territoris paradisos fiscals, que posseeixen normes en benefici de les persones riques, grans capitals i empreses, constituint plataformes per l’elusió, l’evasió i el frau fiscal així com per als negocis tèrbols, l’especulació financera o el rentat dels diners dels corruptes i de la criminalitat organitzada, haurem de dir prou!
·         Quan el nostre medi ambient, boscos, atmosfera, rius i mars continuen la seva deterioració sense que s’implementin mesures radicals i eficients per detenir-ho i sense que es respectin determinats acords i mesures que s’estipulen en els cims internacionals, caldrà dir prou!
·         Quan segueixen sense implementar-se polítiques eficaces que garanteixin la igualtat de gènere, eradiquin el masclisme i acabin amb la violència contra les dones, haurem de dir prou!
·         Quan s’aixequen murs físics i legals (com la Directiva de l’Emigració o de la vergonya) a persones que fugen de la guerra, la misèria i la malaltia; i quan es promouen polítiques que auguren una Europa racista, xenòfoba i insolidària, caldrà dir prou!
·         Quan aquesta Europa prioritza els interessos financers i de mercat sobre els drets humans i el benestar social, privatitzant serveis públics, transformant als ciutadans en clients i degradant els drets socials (habitatge, aigua, sanitat, educació, dependència), la qual cosa repercuteix especialment en els més vulnerables, caldrà dir prou!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada