5 de maig del 2014

NO a la reducció del nombre de treballadores socials als barris



Ens trobarem per parlar-ne el dia 8 de maig a les 19 h a l'Espai Social del Gòtic La Negreta
DAVANT la proposta de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona de reduir l’equip bàsic de Gòtic de 6 a 4 treballadors socials, les entitats i veïns del barri volem ser escoltats en aquesta decisió que ens afecta directament.
Volem constatar que des de fa 20 anys la feina de l’equip de treball social ha permés l’abordatge de les problemàtiques socials del barri des de l’empoderament de les persones.

L’equip ha creat, manté i lidera recursos d’alt valor social com “Aprenem junts”, “Grup Vital”, grups d’ajuda mútua, la xarxa laboral del barri, el projecte d’arranjament de vivendes, la xarxa d’acompanyament al procés d’envelliment...

Aquesta feina basada en la quotidianitat de les persones, en la relació professional, en la proactivitat és clau en el manteniment del benestar del barri: la seva incidència va més enllà dels indicadors, es palesa, però no es pot mesurar. I en aquest moment de crisi, permet continuar abordant les problemàtiques socials, cada cop més complexes, des del potencial humà de l’equip.

Com a entitat, ENS ADHERIM A LA REIVINDICACIÓ de poder continuar fent aquest tipus de treball social basat en el temps del professional dedicat a la persona, al grup i a la comunitat.

Amb una reducció de dos professionals el treball social estaria

exclusivament centrat en la gestió de recursos i volem treballadors socials que potenciin els recursos de la persona, dels grups i del barri com s’ha vingut fent fins ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada