6 de febrer del 2013

Al Congrés dels Diputats defençant les reivindicacions de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca

Són necessaris canvis legislatius, són imperatives intervencions d’emergència social. El proper dissabte, 16 de febrer, la PAH convoca una manifestació ciutadana de suport a les seves demandes.  
Des de la FAVB manifestem la nostra solidaritat amb Ada Colau, portaveu de la Plataforma d’afectats per pes hipoteques (PAH) i Vocal a la Junta de la nostra Federació, que ahir va comparèixer a Madrid davant la Comissió d’Economia del Congrés dels Diputats per motivar la ILP a favor de la dació en pagament. En el mateix decurs de la compareixença, el seu President, Santiago Lanzuela (PP), es va insurgir contra el qualificatiu de “criminal” adreçat per la nostra companya al Secretari General de l’Associació Espanyola de la Banca, que acabava de lloar la Llei hipotecària, menystenint ostensiblement el sofriment al qual l’actual legislació aboca milions de famílies. Avui, la premsa més dretana de la capital parla de les “amenaces” que Ada Colau hauria proferit quan va dir que una actitud socialment insensible per part dels diputats els faria mereixedors de ser interpel·lats al carrer per part de la ciutadania.
Instigació a la violència? És del tot inútil rebatre aquestes infàmies. Els fets són més contundents que les paraules. Ja fa anys que la PAH, moviments socials com el 15-M, les entitats veïnals... ens oposem als desnonaments recorrent a la desobediència civil, pacífica i determinada. I ja fa anys que en patim les conseqüències: garrotades, multes, detencions, inculpacions diverses, criminalització de les nostres protestes... Centenars de milers de famílies poden parlar de la violència que representa l’expulsió de les seves llars i la condemna “a una mort civil” que suposa l’endeutament per a tota la vida, com resumia molt bé Ada Colau. Perquè assumim les conseqüències de la nostra rebel·lia davant la injustícia, ens sentim amb prou autoritat moral per exigir que els culpables - i beneficiaris – d’aquest estat de coses assumeixin la seva responsabilitat davant la societat, començant per escoltar la indignació que estant suscitant. Ahir, Ada Colau va traslladar al Congrés el sentiment de milions de ciutadanes i ciutadans. És una exigència democràtica escoltar-lo.
Des de la FAVB donem ple suport a la ILP presentada i exigim la seva ràpida tramitació parlamentària. Que “el Congrés dels imputats” en rebutgés el debat seria potser l’últim escàndol que l’actual règim polític podria suportar. Però, alhora, exigim actuacions immediates per part de totes les administracions i estaments públics. Exigim una moratòria sobre els desnonaments. A l’àrea metropolitana, la majoria es produeix ja en habitatges de lloguer. Cal que els serveis socials puguin intervenir a temps i amb recursos. Apel·lem a magistrats i funcionaris de policia perquè facin objecció de consciència. Demanem a l’Ajuntament de Barcelona que faci com altres ens locals i refusi la col·laboració de la Guàrdia Urbana en l’execució dels llançaments. Li demanem també que faci pressió sobre les entitats bancàries que propicien desnonaments, deixant d’operar amb elles. Plantegem, en fi, la urgència de constituir un parc suficient de vivendes de lloguer social, començant per recórrer als centenars de pisos de titularitat pública actualment buits a l’espera d’improbables compradors i a l’estoc d’habitatges retinguts per les entitats financeres. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada