22 de juliol del 2011

“A la Rambla hi ha d'haver canvis, és un deute moral”

La nova regidora es compromet a aplicar “una manera diferent de fer política” i de “ser molt propera” als veïns

La convergent no es mulla encara en cap de les patates calentes que té sobre la taula i apel·la al diàleg com a clau mestra

Promet constància en el dia a dia per millorar el districte


1
És la feina de formigueta, del dia a dia, el que farà que al final notem que la cosa millora
Quina és la seva prioritat a Ciutat Vella, el primer que s'ha de fer, el més urgent?
A Ciutat Vella tot és prioritari, però diria que aplicar un canvi d'actitud de l'administració de cara als veïns. Em preocupava l'ànima afectada de la gent, aquesta recança de dir: això fa molts anys que passa i no hi ha manera de canviar-ho.
És que hem tingut un mandat convuls, amb tres edils diferents.
Sí, això ha contribuït a aquest desengany. I ara hi ha els “indignats”, que reclamen una manera de fer diferent, i com a regidora tinc l'obligació d'aplicar una manera diferent de fer política, que implica ser molt propera. És el que diu l'alcalde de ser al carrer, no als despatxos. I crec que hem generat expectatives i la gent s'ha encoratjat.
Fa uns dies ja es va escenificar una pugnaentre Apartur i els veïns. Seguirà tancada la porta a més pisos turístics al districte?
Era un dels temes prioritaris i l'estem estudiant, no només en l'àmbit del districte. I també depèn de la Generalitat. Hi ha la voluntat, expressada al pla d'usos, que no n'hi hagi més en blocs amb veïns, però també entenem que s'han de seguir oferint aquests allotjaments. Cal trobar aquest encaix, i prendre decisions aviat.
Hi haurà calés per al pla de reforma de Robadors-Sant Ramon?
És una bona iniciativa, i no hem d'anar veient si hi haurà diners, sinó anar fent. De moment l'Ajuntament ja ha adquirit una de les finques problemàtiques. Però el pla va lligat a altres accions. Per exemple, un servei de neteja important, o veure què fem amb la prostitució.
La síndica diu que s'ha de buscar un lloc on es pugui exercir.
També alguns veïns. De moment hem de treballar amb les entitats que s'ocupen de l'aspecte social, i instar l'administració competent a decidir què volem fer amb la prostitució.
Què fem amb els ocellaires?
S'ha de tractar en l'àmbit global de la Rambla, que requereix un tractament específic. Però acabi com acabi això, cal recuperar la bona entesa entre el col·lectiu i l'Ajuntament, que es va degradar en el mandat passat.
Llavors l'Ajuntament tirarà enrere el procés judicial que va iniciar el govern anterior?
Crec que no està previst, però no hem parlat de temes concrets. Però volem arribar a una entesa amb tothom per la Rambla, també amb els ocellaires.
Quan es passarà de parlar de la Rambla a actuar-hi?
Totalment d'acord. S'han acabat les fases de diagnosi. Hem de passar a l'acció i ho farem. I la prova és que per fi es convocarà passat l'estiu l'Observatori de la Rambla per decidir què hem de fer. S'han de notar canvis, és un deure moral.
La comissió d'investigació de la trama de corrupció al districte es va aprovar però mai no es va activar. L'engegaran, vostès?
No ho puc contestar. És un tema que ha de venir de la Casa Gran i encara no l'hem abordat.
Com està el tema del sòl on s'havia de fer l'hotel del Palau, que ara es planteja que torni a qualificar-se d'equipaments?
També és un tema complicat perquè allà no oblidem que hi ha l'escola de La Salle, que s'ha sentit molt perjudicada. Ens hi hem de posar també, i treballar-ho amb els veïns.
Entre allò que és dictat per la Casa Gran i tot el que està lligat a decisions judicials o de la Generalitat, s'hi veu amb capacitat de maniobra?
Crec que sí. Jo estic per defensar el territori en cos i ànima, i això inclou picar a qualsevol porta, accelerar processos i reivindicar allò que ens pertoca. Sí que hi ha coses que no només depenen de nosaltres, però també hi ha la micropolítica de posar una tanca o fer un mur perquè no caiguin xeringues en una escola, i tot això és cosa nostra. I és aquesta feina de formigueta, del dia a dia, d'estar a sobre dels temes, el que farà que al final tinguem la percepció que la cosa millora.
Mercè Homs va passar el mandat passat liderant l'oposició convergent a Ciutat Vella, i això li va permetre conèixer a fons el districte, la seva gent i també el personal d'una administració que, tacada pels casos de corrupció destapats, els últims anys ha reemplaçat el 50% de la plantilla. Ara la continuïtat de l'equip, encapçalat per la gerent Mercè Massa, un dels alts càrrecs de l'anterior govern que CiU ha mantingut, permetrà a Homs fer els primers passos sabent que la maquinària administrativa està greixada. Li anirà bé, perquè se li gira feina. Ja ho diu ella mateixa: “Ciutat Vella no s'acaba mai”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada