15 de juny del 2017

Divendres 16 de juny torna Fem Plaça

La xarxa veïnal de Ciutat Vella convida els veïns i veïnes a retrobarnos de nou a Fem Plaça el divendres 19 de juny per reivindicar l'espai públic com espai de convivència
Què bo que és seure una estoneta al sol, o a l’ombra d’un arbre a l’estiu, i llegir el diari o petar la xerrada. A vegades, són aquests petits plaers els que ens alegren el dia… o la vida. I per gaudir-ne no ens fa falta gaire: un tros de carrer o de plaça, un banc.
Però… t’has adonat que aquestes coses escassegen cada cop més? Mentre les places i els carrers s’omplen de terrasses, de bancs ja no se’n troben, només seients individuals i aïllats o petits blocs durs sense ni tan sols respatller, no fos cas que els trobessis còmodes i volguessis quedar-t’hi més de dos minuts sense haver de pagar res. 


I si vols simplement passejar pel barri, quantes voreres i carrers s’han fet d’allò més estrets a mesura que s’han anat omplint de taules, cadires, jardineres, para-sols i carpes que tenen cada dia més les formes i les dimensions de vertaderes construccions?
I què podem dir de la mainada? Quan surten de l'escola o a passejar amb la família, quin espai tenen per relacionar-se o jugar a l’aire lliure? I, si l’únic lloc a l’aire lliure que coneixen són les terrasses, com podran ni tan sols desitjar donar-hi un ús més informal i lúdic, com podran somniar amb aquests petits plaers que no hauran conegut?
Per tot això, us proposem aquest Fem Plaça a la Plaça Santa Maria (del Mar), una tarda de trobada lúdica en què recuperar l’espai públic i donar-hi un contingut d’allò més senzill, natural i darrerament difícil de trobar: tertúlia, berenar, jocs... Unes hores per a dir que a la plaça hi cabem totes, i que hi caben moltes opcions diferents!
Fem Plaça!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada