7 de març del 2015

És el turista qui s’ha d’adaptar a la ciutat i no la ciutat al turista



Tothom d’acord a que el lloc i el format no va ser l’adequat i que l’absència de l’alcalde va ser una agressió més cap als veïns i veïnes que són contraris al model de turisme que impulsa l’actual govern de la ciutat de manera nefasta i prepotent.
Els barris més afectats van poder expressar la seva opinió,  això si, havent escoltat abans a la senyora Sonia Recasens que lloà amb cinisme les excel·lències del turisme a Barcelona.
Va quedar clar que el turisme és una font de riquesa per a Barcelona, ningú va dir el contrari, sempre i quant se sàpiga gestionar amb criteris de sostenibilitat.
L’incivisme i la massificació turística enfronta el veïnat amb els que estan a favor del lloguer d’apartaments turístics que opinen que l’incivisme no és solament dels turistes sinó també dels ciutadans, un enfrontament premeditat al que es van afegir els membres d’una nova plataforma anomenada BCN Anfitrions que defensen el lloguer d’habitacions com un recurs econòmic de supervivència i convençuts que cal potenciar el sistema de bed&breakfast i atorgar-li un marc legal.
El president de Sant Antoni Comerç defensa el comerç de proximitat i alerta dels perills del canvi d’orientació que s’està produint al barri amb el tancament de molts començos emblemàtics. És el turista qui s’ha d’adaptar a la ciutat i no la ciutat al turista.
Finalment el clam unànime de tots els barris sobre la taxa turística per a que reverteixi en la ciutat especialment en els barris més afectats pel turisme, pel control de la precarietat laboral que pateixen els treballadors del sector turístic i fomentar la participació ciutadana en la gestió del turisme a la ciutat canviant  els gestors, es a dir Turisme de BCN. 
Barcelona Districte 11

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada