25 de novembre del 2014

VINE A CONEIXER L'ESPAI PÚBLIC MÉS AMAGAT DEL BARRI GÒTIC!

Torna #FEM PLAÇA
Diumenge 30 de novembre a les 12 h. als Jardins de la Casa de Ignacio Puig, Barri Gòtic (accessos per la recepció de l'hotel per C/ Boqueria 12 o per l'ascensor del carrer Aroles)
#femPlaça arriba al seu primer hivern, i adopta així un horari més matiner per tal de captar alguns rajos de sol.
Aquest cop, l'espai públic triat és tan bonic com amagat: es tracta dels Jardins de la Casa de Ignacio Puig, un raconet preciós al qual s'hi pot accedir només per la recepció de l'hotel situat al carrer Boqueria 12 i per l'ascensor situat al carrer d'Aroles... que, malauradament, es troba tancat massa sovint. Si és necessari, demanarem a l'hotel que l'obri, per descomptat... i mirarem de fer el possible perquè compleixin la seva obligació de tenir-lo obert en l'horari acordat! 

Aquest #femPlaça suposa l'oportunitat de fer descobrir a molta gent un espai molt singular i de totes i tots, a més de la ja coneguda reivindicació de l'espai públic com a lloc de trobada i esbarjo
Us deixem amb el nostre manifest: fem Plaça!!!

Què bo que és seure una estoneta al sol, o a l’ombra d’un arbre a l’estiu, i llegir el diari o petar la xerrada. A vegades, són aquests petits plaers els que ens alegren el dia... o la vida. I per gaudir-ne no ens fa falta gaire: un tros de carrer o de plaça, un banc.

Però... t’has adonat que són precisament aquestes coses que escassegen cada cop més? Mentre les places i els carrers s’omplen de terrasses, de bancs ja no se’n troben, només seients individuals i aïllats o petits blocs durs sense ni tan sols respatller, no fos cas que els trobessis còmodes i volguessis quedar-t’hi més de dos minuts sense haver de pagar res.

I si vols simplement passejar pel barri, quantes voreres o carrers reservats per a vianants s’han fet d’allò més estrets a mesura que s’han anat omplint de taules, cadires, jardineres, para-sols i carpes que tenen cada dia més les formes i les dimensions de vertaderes construccions?

I què podem dir de la mainada? Quan surten de l'escola o a passejar amb la família, quin espai tenen per relacionar-se o jugar a l’aire lliure? I, si no arriben a tastar aquest gust pel carrer, si l'únic lloc a l'aire lliure que coneixen són les terrasses i els carreens de tot tipus de caravanes turístiques, com podran ni tan sols desitjar donar-hi un ús més informal i lúdic, com podran somniar amb aquests petits plaers que no hauran conegut?

Per tot això, us proposem aquest Fem Plaça, una tarda de trobada lúdica en què recuperar l'espai públic i donar-hi un contingut d'allò més senzill, natural i darrerament difícil de trobar: tertúlia, berenar, jocs... Unes hores per a dir que a la plaça hi cabem totes, i que hi caben moltes opcions diferents.

FEM PLAÇA!!!















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada