12 de novembre de 2015

Prou hotels !


El dia 11 de novembre veïns i veïnes de Ciutat Vella , en especial de la Plataforma Rec Comtal i l'Assembles de Barris per un Turisme Sostenibles (ABTS) ens varem concentar davant el solar de Rec Comtal on es vol construir l'hotel. 
Fa més de vint anys que Núñez y Navarro va comprar a baix preu els terrenys de l'antic Economat Militar, per tot seguit adquirir els immobles adjacents, que prèviament l'Ajuntament havia declarat en estat ruïnós. El Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de l'illa preveia donar un ús públic als terrenys, però el govern d'Hereu el va modificar el 2007 per poder permetre la construcció de l'hotel..
La Fiscalia de Delictes Urbanístics i Ambientals ha obert diligències a partir de la denúncia de l'Associació de Veïns del Casc Antic sobre l'hotel que la promotora Núñez i Navarro està aixecant al carrer del Rec Comtal. El fiscal investigarà el cas i, si veu indicis de delicte, el portarà al jutge.
“El del Rec Comtal és un cas clamorós d'urbanisme fet a mida del promotor”, afirma l'advocat que ha redactat la denúncia, Daniel Jiménez Schlegc. Però com sol passar amb les qüestions urbanístiques, és un cas complex l'oposició del qual se centra, sobretot, en la modificació el 2007 d'un PERI, un pla de reforma interior, del 1986. El primer pla delimitava un sector alineat amb el carrer del Rec Comtal i preveia la construcció d'habitatge social per reallotjar afectats urbanístics.
(El País cat)


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada