25 de gener del 2015

31 de gener Tour veïnal pel Gòtic


Des del veïnat del Barri Gòtic i de Ciutat Vella, s'ha organitzat un tour veïnal per tal de reivindicar els nostres barris contra la massificació turistica. 
Amb la frase "Veïns, una especie en perill d'extinció" us convidem a participar amb nosaltres el dissabte dia 31 de gener a les 11:30 sortirem des de La Negreta, carrer Nou de Sant Francesc 21, baixos (Barri Gòtic).

Aquest tour veïnal surt d'una sèrie de trobades sobre turisme que s'han vingut fent a La Negreta, i que s'han recollit en els següents punts:
Respecte a la taxa turística: una gestió municipal i ampliar-la a d’altres serveis turístics i augmentar la part que li pertoca en el repartiment amb la Generalitat.
Respecte als habitatges d'ús turistic: aturar-ne la proliferació i que les llicències legals necessitin l'aprovació expressa de la comunitat de veïns/ propietaris per a continuar la seva activitat.
Respecte a la promoció i gestió de l'anomenat "Bed and Breakfast" que sigui gestionat exclusivament per l’Ajuntament o un ens públic d’abast municipal per tal d'evitar males pràctiques derivades.
Respecte a la preservació del petit comerç tradicional, de proximitat i emblemàtic; establir ajudes publiques mitjançant la reducció d’impostos o taxa turística a fi de mantenir el petit comerç tradicional, emblemàtic i de proximitat.
Regulació d'establiments de pública concurrència mitjançant la fixació de quotes segons el tipus d’establiment i les característiques de cada zona; no a l’ampliació dels horaris comercials, ni a l’obertura d’establiments les 24 hores.
Preservar les condicions de vida dels residents amb plans de mobilitat i de regulació dels fluxos de visitants pactats amb el veïnatge; els ens privats han de contribuir al manteniment de l’entorn que suporta l’arribada dels visitants.
Prohibició de la circulació de grups turístics amb tota mena de vehicles en carrers de vianants i de plataforma única; regulació de la circulació per altres vies, i  prohibir la circulació de grups més enllà de 5+1 (grup més guia); matriculació de tota mena de vehicle de lloguer.
Revisió de l’ordenança municipal sobre terrasses i vetlladors; reducció de la densitat d’ocupació de l’espai públic, avançar els horaris de tancament nocturn i prohibició de l’ús de sistemes de refrigeració i/o calefacció; gravar amb una taxa especial les terrasses ubicades en els eixos turístics/emblemàtics.
Referent als creuers i creueristes: limitar i repartir temporalment l'arribada de creuers.
Establir mesures contra la precarietat laboral; es demanen més inspeccions conjuntes de Treball i Ajuntament i crear un segell de “qualitat laboral” pels establiments vinculats al sector turístic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada