24 d’abril del 2014

Bye Bye Barcelona. Documental. Projecció i Debat. Divendres 25 Abril






Bye bye, Barcelona
Documental sobre la massificació turística a Barcelona, fet per l'Eduardo Chibás


Si la manifestació contra el Pla d'abUsos de Ciutat Vella de fa gairebé un any el va sacsejar i plantejar-se aquest rodatge, després va anar filmant altres mobilitzacions i va anar a buscar residents de les zones turístiques que tenien -i tenen- coses a dir sobre la la qüestió.
Entre elles, vàries que pertanyen a la Xarxa Veïnal Ciutat Vella, que ara es complau en convidar-vos a la presentació en societat de la pel·lícula.


Barcelona té un problema gros. La tercera ciutat més fotografiada del món, receptora de més de vuit milions de visitants l'any, pateix la massificació turística allà on més mal fa: la carn dels seus habitants. El documental Bye bye, Barcelona recull el testimoni de gent que se l'estima i la coneix, la camina i la pateix, per il·lustrar l'impacte desolador que la bombolla turística té sobre els seus teixits urbà i social. La privatització d'espais que abans compartíem, la banalització de llocs que ara fan vergonya aliena, l'extinció del veïnat i del petit comerç sota la pressió dels hotels i els apartaments turístics, són efectes d'un fenomen que ens expulsa dels barris on vivim per cedir-los a qui només els consumeix durant una estona. Però, el documental ens fa veure que el problema no són els turistes —qui més qui menys ho és de tant en tant—, sinó la manca de gestió política i els operadors d'un monocultiu que socialitza els seus costos i en concentra la riquesa. El mal és dins.


Divendres 25 d'abril, 20:00h:

Projecció del documental i debat amb l'autor i participants al documental

Espai social del Gòtic La Negreta (C/ Nou de Sant Francesc 21, baixos)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada