6 de juny del 2013

Nou Espai social pel barri: Nou de Sant Francesc 21

Amics i Amigues del Barri Gòtic
Aquest dissabte 8 de juny us convidem a una jornada de portes obertes (11:30 a 18:00) per a presentar-vos un nou espai social pel barri. Un espai obert a totes les  entitats socials i veïns que tinguin per objectiu treballar per enfortir  les relacions socials i comunitàries. Una ciutadania solidària, crítica i compromesa amb el seu entorn.

Després de trenta anys a la  plaça Regomir i més de quatre anys de lluita i de reivindicació per a un nou espai veïnal al Barri Gòtic, estem molt contents de poder-vos-el mostrar.  Un  espai que no només serà el nostre, sinó que, en primer terme és dels ciutadans i esperem i desitgem que en un futur proper estigui ple de vida i activitat.  

A partir d'ara ja ens podrem trobar al nou espai carrer Nou de Sant Francesc 21,els dijous a partir de les 18:30 de la tarda. Si voleu participar de la cooperativa de productes ecològics El Bròquil del Gòtic, ens trobareu, els dimecres a partir de les 17:30.

 

Actualment sóm les següents entitats i col.lectius:
El Bròquil del gòtic: cooperativa de consum ecològic
ACCCA : Associació Catalana Contra la Contaminació Acustica
Club Dinàmic: equip de jubilats de Myrurgia 
Assemblea del Gòtic: grup 15M del Gòtic
SARQ: Sindicat d'arquitectes
La CUP Ciutat Vella 
Associació de veïns i veïnes del Barri Gòtic.


Convocatòria de premsa de l'associació de veïns i veïnes del Barri Gòtic

Presentació i Jornada de Portes Obertes del nou espai social del Gòtic

Dissabte 8 de juny, a les 12h

Carrer Nou de Sant Francesc 21, baixos. Barri Gòtic
Presentació a càrrec de la Regidora del Districte la Sra. Mercè Homs i 2 membres dels col·lectius que gestionen l'espai.


Us convidem a fer públic aquest espai i a conèixer el passat, el present i el futur d'aquest projecte de l'associació de veïns i veïnes del Gòtic, en col·laboració amb diverses entitats, col·lectius i moviments socials del barri, el districte i la ciutat.

La gestió de l'espai, de propietat municipal, rehabilitat entre el 2012 i el 2013, és fruit d'un conveni de cessió signat entre l'Ajuntament de Barcelona i l'Associació de Veïns i Veïnes del Gòtic el 3 de maig del 2011.

Un espai de gestió ciutadana que ha vingut a enfortir les xarxes socials del districte, crearcomunitat i fomentar la participació política, social i cultural per treballar per a latransformació social i el dret a la ciutat.

Després de 35 anys, a la plaça Regomir recuperem aquest espai social pel barri que va ser, entre altres coses, la seu d’una mena de discoteca (“Abracadabra”) que en els temps del SDEUB (Sindicat Democràtic d’Estudiants UB) pels anys 1967/68 era freqüentada per estudiants i altres joves que baixaven als locals dels 'baixos fons', com el Pastís o el Jazz Colón. Després va ser el taller i habitatge de l'artista conceptual, deixeble de Tàpies, Jordi Benito, a qui el Districte li va cedir l’espai, on va morir el 2008. 



                                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada