8 de maig del 2013

Ciutat Vella es Rebel·la. Manifestació 11 de Maig


L’Associació de Veïns i Veïnes de l’Òstia i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta convoca, conjuntament amb la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, una manifestació el proper dissabte 11 de maig a les 17.30h a la plaça de la Barceloneta per denunciar el conjunt de plans que estan amenaçant els nostres barris.

Els plans de l’Ajuntament per a la Barceloneta i per a Ciutat Vella només responen als interessos dels grans capitals: un Port Vell perquè els rics hi aparquin els seus megaiots, la Barceloneta com a zona residencial de luxe per aquests clients del Port Vell, un Pla d’AbUsos que obre la veda per a saturar-nos d’hotels i pisos turístics (amb la falta que hi ha d’habitatge social, un nou pla urbanístic que permetria l’edificació a la façana marítima, l’antiga cooperativa obrera del Segle XX i altres edificis que podrien tenir un ús social abandonats…
Volem decidir en els plans que afecten les nostres vides i no volem plans que no tenen en compte el veïnat, i que promouen el turisme a qualsevol preu!
Ciutat Vella es rebel·la!
Cap Pla sense veïns, cap veí fora del barri!
Els seus plans per als rics, els nostres barris populars!
Port Vell de luxe
Pla d’(Ab)Usos Turístics
Pla Paral.lel
PERI Barceloneta
Pisos turístics

Aquí l’esdeveniment al facebook

Crònica de la manifestació :


Avui 11 de maig unes 500 persones han participat en una manifestació conjunta dels barris de Ciutat Vella i el Poble Sec contra els plans de l'Ajuntament per al centre de la ciutat: el nou Pla d'Usos, la reforma del Port Vell, el Pla Paral·lel i el PERI de la Barceloneta.
La manifestació, convocada per la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, l'Assemblea Portuària Veïnal (APV) , i diverses associacions de veïns i assemblees de barri del Gòtic, el Casc Antic, La Barceloneta, El Raval i el Poble Sec, ha començat a les 17.30h a la plaça de la Barceloneta. Ha recorregut en cercavila els carrers de la Barceloneta i a les 18.30h ha arribat a les obres del Port Vell, davant del museu d'Història de Catalunya. Allà s'ha penjat una pancarta i s'ha denunciat la privatització del Port Vell en una marina de luxe, amb el beneplàcit de l'Ajuntament. Després s'ha enfilat la Via Laietana fins a plaça Sant Jaume, on s'ha llegit el manifest conjunt.
La manifestació, acompanyada del repic de cassoles i xiulets, estava plena de pancartes grans i petites, una gran vela sobre un carret i barquets que s'anaven enganxant durant el recorregut, símbol dels barris populars del centre davant els megaiots de luxe. La pancarta de capçalera deia: "Els seus plans, la nostra misèria. Port Vell - Pla d'AbUsos - PERI Barceloneta - Pla Paral·lel. Ciutat Vella es rebel·la!". Altres pancartes deien: "El Pla Paral·lel hipoteca el Poble Sec", "Stop pisos turístics"...
Els lemes més corejats han estat: "Ciutat Vella es rebel·la!", "Cap veïna fora del barri!", "És el nostre barri no un pastís immobiliari!", "No és un Pla d'Usos, és un Pla d'Abusos!", "Prou pisos turístics, prou hotels!"...
S'ha remarcat que el Pla d'Usos obre la veda als hotels i apartaments turístics en un districte ja saturat per la indústria turística, que els pisos turístics signifiquen habitatge perdut per passar a ser un negoci i veïns expulsats, i que en general els plans de l'Ajuntament, en uns temps tan crítics per a la majoria de la població, responen als interessos del lobby hoteler i dels apartaments turístics, i als grans capitals com el de Salamanca Group, concessionària de Marina Port Vell.
Més informació i manifest: http://www.labarcelonetarebel.org

Streaming de la manifestació:
Bambuser.com/channel/okokitsme


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada