23 de maig de 2012

Fotos per compartir la paella ILP del Barri GòticPAELLA POPULAR A LA PLAÇA DE LA MERCÈ 2012
L’Associació es proposa, com a un dels objectius principals, rellançar la vida comunitària i recuperar l’espai públic, sempre de forma festiva i reivindicativa, i, sobretot, amb la col·laboració d'amics i veïns.
Un bon exemple han estat les tres calçotades fetes els tres darrers anys i la d'enguany, transformada en paella, que han consolidat una festa popular al barri de caire reivindicatiu en la que cada vegada hi participa més gent.
Ja fa una anys, vam ocupar el que llavors era un aparcament de motos per a reivindicar la necessitat d'una plaça pública per a usos veïnals. Ara el barri compta amb una plaça nova, anomenada Plaça del Vuit de Març; un espai que diàriament en gaudeixen petits, joves i grans, i on l'any passat vam celebrar la calçotada. Som una espècie en vies d’extinció, però serà només amb la lluita veïnal i col·lectiva que aconseguirem millores per a tothom.
Aquest any vam traslladar la festa a la plaça de la Mercè. El 5 de maig del 2012 dues fantàstiques paelles i una plaça plena amb més de 350 persones, ens van fer sentir-nos propers. Per un dia vam ser barri i vam obrir un espai de vida al centre de la ciutat, tant massificat pel turisme.
Des de l'associació volem agrair especialment la participació de CompartirDona Gustet, amb qui any rere any aconseguim organitzar, des d'una perspectiva de cultura lliure i popular, una petita mostra de musica i tradició culinària.
A les amigues de Rampoines els volem felicitar per transformar la plaça en casa nostra a través d'una magnífica instal·lació que va reorganitzar l’espai físic de la plaça com si fos un gran plànol, on ens vam poder sentir com a casa. I als col·lectius amb qui compartim espais, objectius i valors, i amb els que cada vegada més treballem plegats, el Sindicatd'Arquitectes (Barcelona), l'Assemblead'Indignats del Barri Gòtic, la cooperativa de consum El Bròquil i el col·lectiu Cruïlles, volem dir-los que estem molt contents de fer barri junts.
Cal destacar també les aportacions musicals de la Gralla 2.0 i el Dj Carajillo (que no es un altre que l'amic Hibai), la instal·lació del laboratori sonor de la facultat de Belles Arts, que cada any ens sorprén, així com la participació dels poetes indignats i espontanis de la Barceloneta. I res d'això no hagués estat possible sense l'equip de so i el suport tècnic de l'Aleix de la secuita i veí del Gòtic.
La llista és llarga pero és important tenir molts amics : Agueda, Francesc, la filla de la Rosa i de la Teresa, Daniela, David, Faust, Irma, Daniele, Francesc, Eva, Monica, Abdul, Santi, Heura, Lupe, Maria del casc antic, Gala de la Barceloneta, Brian, Xavi, Heura, Diego,  Marc, Anna...perdoneu els que ens deixem i moltes gracies als que no coneixem i vareu venir.
Aquell mateix dia vam aprofitar per donar suport a la Iniciativa Legislativa Popular per a la modificació de la llei hipotecària; un canvi de la llei que donaria solució a moltes de les situacions crítiques a que s'han vist abocats milers de ciutadans amb el problema dels desnonaments. No podem deixar de recordar i celebrar que la Plataforma per Afectats per la Hipoteca ha rebut aquest any el premi a la millor iniciativa solidària. El dia de la paella vam recollir més de 400 signatures de recolzament!.

Tot un èxit de festa que esperem repetir el proper any. Us hi esperem!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada