19 de juliol del 2011

Som 15 M indignades i sense por



Ens fem ressó del text que les entitats veïnals de la Xarxa Ciutat Vella, han fet públic aquest més de juliol.


Som 15M: indignades i sense por
Des de la Xarxa Veïnal de Ciutat Vella, mirem amb esperança i amb il·lusió el moviment popular que s’està fent sentir les últimes setmanes. S’ha trencat el silenci d’una majoria indignada i alhora legítima, pacífica i democràtica.
La Xarxa veïnal de Ciutat Vella va néixer amb la voluntat de refer el teixit veïnal d’aquest Districte i de posar a l’agenda política les prioritats que com a entitats veïnals considerem claus pels propers anys.
Aquests darrers anys han estat una etapa de polítiques excloents per a la ciutadania, etapa marcada pel protagonisme de grups de pressió econòmica, molt especialment el del turisme, de manca de participació i de menyspreu cap a les persones que vivim, treballem i estimem els nostres barris.
Hem portat una feina de sumar esforços i de compartir lluites i reflexions amb voluntat de crear espais on ens sentim representats i representades, subjectes de drets i no mers comparses en un escenari dissenyat per afavorir el consum abans que la vida.
L’esperit que va fer possible la creació de la XVCV va ser la defensa d'un espai públic i d'uns serveis públics que són fruit de moltes lluites populars i que ara estan greument amenaçats.
La crisi econòmica avança, aquells que l’han creat es mantenen al poder i els nostres polítics no canvien les seves actituds, segueixen enganxats a formes i models autoritaris d’entendre la política i fermament decidits a carregar-nos a totes i a tots els costos de la irresponsabilitat i l’enriquiment desmesurat d’uns pocs.
Les retallades a la sanitat i a l’ensenyament, la pèrdua de llocs de treball, els desnonaments, la pobresa, tenen rostres als nostres barris. Rostres que ens interpel·len cada dia, que reforcen la nostra voluntat de seguir endavant amb fermesa i decisió. El moviment veïnal que va lluitar per a fer possible la conquesta dels drets democràtics ara té la responsabilitat de defensar aquests drets i d’incrementar-los. Des del 15 de maig venim participant d’un debat sobre els temes polítics claus i la construcció d’alternatives, fet a peu de carrer. El 19 de juny varem assistir a un esdeveniment magnífic, mostra de la maduresa democràtica d’una ciutadania que pot i vol agafar les regnes i decidir.
Aquest és l’espai natural de la XVCV, perquè les places i els carrers són de totes i de tots, perquè volem una democràcia real ja i amb aquest esperit varem néixer, perquè som hereves de les genealogies de lluites anteriors i ens volem parteres d’ un canvi social que s’està gestant.
SI NO ÉS ARA, QUAN?
SI NO NOSALTRES, QUI?

2 comentaris:

  1. Se ha propuesto en acampadavigo, y también en la lista de NLV, "escribir en todos los billetes que usemos la leyenda "Democracia real ya!!".
    Se ha propuesto escribir la frase en Inglés ("Real Democracy Now!")ya que en Europa hay alrededor de 500.000.000 de habitantes, y nuestros billetes giran por todo el mundo. También se ha propuesto escribirlo al estilo Twitter: #democraciarealya #spanishrevolution Todas ellas son válidas. Lo importante es hacerlo de verdad y habitualmente y no dejar que caiga en saco roto.

    Si te preocupa que no los acepten, se pueden cambiar en el banco. Los billetes de banco no se invalidan por contener escrituras, sellos tampones o marcajes. Sólo quedan inutilizados si se destruye más del 50% de la pieza.

    ResponElimina
  2. .... los billetes giran por todo el mundo :


    REAL DEMOCRACY NOW !!!

    DEMOCRACIA REAL YA !!!

    VOTARIA POR ITZIAR GONZALEZ !!!

    ResponElimina