Pàgines

14 d’octubre del 2016

21 d'octubre la plataforma veïnal El Borsí Per Al Barri es presenta amb una festa popular per reivindicar l'edifici del Borsí com a espai veïnal

Veïns i veïnes del Barri Gòtic, agrupats/des dins la plataforma veïnal El Borsí Per Al Barri, organitzen el proper divendres 21 d'octubre a la plaça de la Verònica una festa popular per presentar la plataforma, reivindicant que l'edifici del Borsí (c/Avinyó, 23) sigui rehabilitat i convertit en un espai veïnal amb la creació, difusió, promoció i experimentació de les arts com a eix vertebrador i que inclogui també el casal de joves autogestionat del Barri Gòtic.
La plataforma denuncia la manca d’equipaments públics de referència i proximitat propis, i la falta d’espais públics convivencials al barri a causa de la pressió turística i tematització de l’espai urbà que reverteix negativament a tots els veïns i veïnes i especialment al col·lectiu juvenil. Aquesta realitat, diuen, redueix les possibilitats de fer-hi vida cultural i relacional, expulsant els seus veïns i veïnes a la recerca d’altres barris més habitables. La conseqüència més greu de tot això, asseguren, és la fuga de joves que, si no s'atura, farà que desaparegui el veïnat en pocs anys.
Els veïns/es veuen en el Borsí una oportunitat per revertir aquesta situació ja que es troba al cor del Barri Gòtic i, per tant, la seva recuperació i les activitats que s’hi duguessin a terme el dotarien d’un espai que possibilitaria l'intercanvi generacional per omplir de sentit i significat i donar resposta a les necessitats del barri.

Per tot això, demanen a Generalitat i Ajuntament que moguin fitxa i escoltin les seves reivindicacions per evitar que l'edifici entri al joc especulatiu que pateix el barri.
A la festa organitzada per divendres, hi haurà diverses activitats que consistiran en una xocolatada popular, actuacions musicals, de màgia, poesia i arts plàstiques a més de parlaments i un mur obert on tothom qui vulgui podrà escriure propostes i idees per omplir l'edifici de contingut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada